Bedrijfsportalen

Momentum Technologies is voortdurend betrokken bij  het doorontwikkelen van sites en bedrijfsportalen en het daarvoor selecteren van de voor elk bedrijf of organisatie best passende software voor content management (CMS), een bijbehorende ervaren bouwpartij en het meten en analyseren van het gedrag van bezoekers. 

We kennen de mogelijkheden en beperkingen van alle CMS paketten die zich in de praktijk inmiddels bewezen hebben, proprietory en open source: Sitecore, GreenValley CMS, Smartsite, Joomla, Typo3, .... Momentum Technologies is volledig onafhankelijk en stelt het belang van de opdrachtgever bij de keuze voorop.

Voor het meten en analyseren van het gedrag van bezoekers bestaan onder de noemer WebAnalytics tal van oplossingen. Ze lopen uiteen van het veelgebruikte gratis pakket Google Analytics tot pakketen met veel uitgebreider functionaliteit als Webtrends en Omniture. Ook van oorsprong statistische software als Statsoft, SAS en SPSS is geschikt voor Webanalyse. Medewerkers van Momentum Technologies zijn lid van de Web Analytics Association.

Wij onderscheiden ons door de doelgerichte aanpak van de ontwikkeling of verbetering van een site of portaal uitgaande van:

  • de beoogde dienstverlening,
  • de interne werkprocessen,  
  • de klanten en gebruikers die bediend moeten gaan worden,
  • rekening houdend met de mogelijkheden die internet en met name de beschikbare content management systemen bieden. 

Onze kennis en ervaring op dit terrein hebben we vastgelegd in de Momentum methode, die fungeert als een blauwdruk voor het gericht verbeteren van sites en portalen.

 

Medewerkers van Momentum Technologies zijn betrokken (geweest) bij de (door)ontwikkeling van onder meer:

werk.nl, een initiatief van het Centrum voor Werk en Inkomen en inmiddels de grootste en meest bezochte marktplaats voor werkzoekenden en werkgevers in nederland. Werk.nl biedt niet alleen vacatures en cv;s maar ook alle denkbare informatie over de arbeidsmarkt en scholing.

NVM.nl, het huidige Bedrijfsportaal van de NVM. Het is de afgelopen jaren ontwikkeld van een website met alleen algemene informatie voor het publiek en de NVM-leden tot een vooral voor de NVM-leden rijke bron van informatie en hulpmiddelen.

NVB-bouw.nl, de site van de Vereniging voor ontwikkelaars en bouwers in Nederland. Er wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van de huidige website met alleen algemene informatie over de Vereniging, haar leden en activiteiten tot een portaal, dat leden en publiek veel meer te bieden heeft.     

funda.nl, de woningaanbod-site van NVM en Wegener. Funda is door het woningaanbod van de NVM-makelaars vanaf de start de grootste woningaanbodsite van Nederland. Medewerkers van Momentum Technologies hebben mede de aanzet gegeven tot de start van zowel Funda als de voorganger van Funda die nog onder alleen de NVM vlag voer.