Webstatistieken

Wie bezoekt uw site? En waar komen ze voor? Welke informatie wordt er daadwerkelijk geraadpleegd?

Meten is weten, en de basis voor een doorontwikkelingstraject naar maatwerk dienstverlening.

MOMENTUM TECHNOLOGIES is expert in het meten en analyseren van het gedrag van bezoekers op uw website. Zodat met deze kennis het zoek- en beslisproces van uw klanten verbeterd kan worden. En u uw produkten beter kunt aanpassen aan de vraag.
Voor www.werk.nl is samen met de opdrachtgever een set criteria opgesteld die inzicht verschaffen in de doelmatigheid van website. Voor de score van de site op deze criteria is een groot aantal meetpunten in de website gedefinieerd ten aanzien van:

  • geraadpleegde (onderdelen van) pagina's
  • het clickpad tijdens een sessie
  • belangrijke acties (inloggen, zoeken, bestellen, uitloggen)
  • uploaden en downloaden van informatie
  • het gedrag van individuele (regelmatige) bezoekers

Webanalyse of webstatisitics is een van de belangrijkste componenten in onze Momentum methode.

Voor het meten en analyseren van het gedrag van bezoekers bestaan onder de noemer WebAnalytics tal van oplossingen. Ze lopen uiteen van het veelgebruikte gratis pakket Google Analytics tot pakketen met veel uitgebreider functionaliteit als Webtrends en Omniture. Ook van oorsprong statistische software als Statsoft, SAS en SPSS is geschikt voor Webanalyse. Medewerkers van Momentum Technologies zijn lid van de Web Analytics Association en kunnen uitsteken beoordelen welke oplossing in uw geval het best voldoet.